Post op Transgender

Het onderwerp “post op transgender” omvat de gezondheid en welzijn van transgender personen na een geslachtsveranderende operatie. Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon uniek is en dat hun ervaringen na een geslachtsveranderende operatie zullen variëren.

Hier zijn tien bekende post-op transgender personen:

  1. Janet Mock – Amerikaanse schrijfster en activiste
  2. Laverne Cox – Amerikaans actrice en activiste
  3. Caitlyn Jenner – Amerikaans atlete en mediafiguur
  4. Chaz Bono – Amerikaans muzikant en activiste
  5. Andreja Pejic – Australische model en activiste
  6. Luna Isabel Aguirre – Spaanse actrice
  7. Thomas Beatie – Amerikaanse publiciteitsfiguur en schrijver
  8. Caroline “Tula” Cossey – Brits model en actrice
  9. Chella Man – Amerikaans acteur, kunstenaar en model
  10. Buck Angel – Amerikaans producent, spreker en activist

Een geslachtsveranderende operatie kan een middel zijn om het geslachtsidentiteit te laten overeenkomen met het gevoel van de persoon binnen zijn of haar eigen lichaam. Voor sommige transgender personen kan een geslachtsveranderende operatie een belangrijk hulpmiddel zijn om te kunnen leven in overeenstemming met hun gevoel van geslachtsidentiteit en om te voldoen aan hun persoonlijke behoeften.

Er zijn verschillende soorten geslachtsveranderende operaties die kunnen worden uitgevoerd, afhankelijk van het geslacht waarin een persoon geboren is en het geslacht waarin ze willen leven. Voor trans mannen (mensen die geboren zijn als vrouw, maar zich identificeren als man) kan dit bijvoorbeeld betekenen dat ze een borstverwijderingsoperatie (topchirurgie) ondergaan en mogelijk ook een hysterectomie (verwijdering van de baarmoeder). Voor trans vrouwen (mensen die geboren zijn als man, maar zich identificeren als vrouw) kan dit betekenen dat ze een vaginoplastiek (constructie van een vagina) of een faryngeaalvliesplastiek (veranderen van de stem) ondergaan.

Het herstel na een geslachtsveranderende operatie kan tijd vragen en kan fysieke en emotionele uitdagingen met zich meebrengen. Het is belangrijk dat transgender personen na een geslachtsveranderende operatie toegang hebben tot goede zorg en ondersteuning om hen te helpen herstellen en omgaan met eventuele emotionele of mentale gevolgen van de operatie.

Er zijn enkele fysieke complicaties die kunnen optreden na een geslachtsveranderende operatie, zoals bloedingen, infecties en littekenvorming. Het is belangrijk dat mensen goed geïnformeerd zijn over deze mogelijke complicaties voordat ze een geslachtsveranderende operatie ondergaan, zodat ze kunnen beslissen of ze hiermee akkoord gaan

Post op is na de geslachtsaanpassende operatie van penis naar vagina of van vagina naar penis. Ze hebben nu de lichaamsdelen en het uiterlijk van hun echt gevoelde geslacht en hebben niet langer hun geboortegeslacht. Dit wordt ook wel “na de operatie” genoemd. Na deze enorme procedure moet de persoon routinecontroles uitvoeren zoals bij elke bewerking om ervoor te zorgen dat alles goed herstelt. En bovendien moeten de patiënten maanden van geslachtsaanpassingstherapie en hormoontherapie ondergaan voordat de operatie is voltooid.